Søg
Close this search box.

Micro Technics kunder efterspørger sikre IoT-produkter – ikke IoT-sikkerhed

Vil du sælge IoT-produkter, skal du have styr på sikkerheden. Så kort kan det siges ifølge Micro Technic, der oplever stor efterspørgsel på sikre IoT-løsninger. Derfor er det vigtigt at være orienteret, opdateret og deltage i netværk. Og netop derfor deltog de i et IoT-sikkerhedsforløb under Industriens Fond.

Det er mulighederne med IoT, der får Micro Technics kunder til at lyse op. Når snakken falder på sikkerheden, falmer kundernes entusiasme. De forventer, at der fra dag ét er styr på sikkerheden som en del af løsningen. Derfor er det blevet Micro Technics opgave altid at levere sikre IoT-systemer – altså systemer der indeholder sikkerhed fra start og ikke som tilkøb eller ekstra bonus. Man kan med andre ord ikke forvente, at der er en ekstra gevinst ved at markedsføre IoT-løsninger på IoT-sikkerhed.

“Pas på med at snakke IoT-sikkerhed. Det kan du ikke sælge. Jeg tror aldrig, jeg har brugt begrebet IoT-sikkerhed overfor en kunde. Men vi snakker meget om sikre IoT-løsninger, når vi er ude og møde kunderne. Det er IoT-delen, der kan sælges til rigtig mange og sikkerhedsdelen ikke til nær så mange. Glæden ved at løse problemet med IoT er større”, forklarer Anders Qvistgaard Sørensen, der er R&D Manager hos Micro Technic.

Om Micro Technic
Micro Technic er et familiefirma, som blev grundlagt i 1977. Elektronik er i deres DNA, og i mere end 40 år har de arbejdet med alle vinkler af IoT – selv før IoT blev et kendt fænomen. Deres formål er at opsamle data for kunder fra alle applikationer på en enkel og smart måde og give muligheden for at træffe de rigtige valg for en bæredygtig verden.

Lovgivning stiller krav om IoT-sikkerhed

Med sikre IoT-produkter menes, at man som leverandør har lige så godt styr på IoT-produktet som sikkerhedsdelen. Og netop de to vinkler kræver, at udviklerteamet skal holde sig konstant opdateret på nye trusler og teknikker på niveau med nye komponenter og muligheder med IoT-produkterne. Det var den indsigt, der fik Micro Technic til at melde sig ind i CIDI som en del af deres kompetenceudvikling med andre danske virksomheder.

“Vi begynder at se flere og flere krav indenfor sikkerhed både lovgivningsmæssigt og kunder, der stiller krav til produkter og leverandører. Danske virksomheder skal være klar til at møde de krav og dermed markedsføre sig på sikre IoT-produkter. Nu har virksomhederne i en årrække tænkt cybersikkerhed som sikring af deres virksomheds data i it-afdelingen, men nu gælder cybersikkerhed også for deres digitale produkter”, siger Gert Læssøe Mikkelsen. Han er leder af Security Lab ved Alexandra Instituttet, som kører flere projekter med fokus på produkters sikkerhed.

Virksomhederne skal ifølge Gert have nye kompetencer i spil og gerne helt fra idefasen på et fagligt og organisatorisk plan. Med tiltag som CIDI giver Industriens Fond danske virksomheder adgang til eksperters viden, der kan hjælpe både på et teknisk og organisatorisk plan og samtidig samle erfaringer på tværs af virksomheder.

Selvom kunderne ikke lyser helt op, når snakken falder på sikkerheden, så skaber det alligevel en værdi. Den værdi skal udpensles for kunden, og det virker, hvis man forklarer de risikofaktorer, der har betydning for kunden.

“Som en del af CIDI har vi lavet sikkerhedsreviews af produktet helt ned på kodeniveau. Et sikkerhedsreview skal man lave af to grunde. For selv at blive klogere på, hvor sikkert produktet er, men også for at have en tredjepart til at kigge på ens produkt og dermed vise kunderne, at man tør lade andre vurdere ens produkt”, siger Gert Læssøe Mikkelsen.

“Det vigtige her er, at reviews ikke bare klistres på til sidst, men at man tænker sikkerhed og risici fra start og hele vejen i gennem udviklingen – også kaldet Security by Design”.

Få mere at vide om sikkerhedsreviews her

 

Micro Technic anbefaler

Anders Qvistgaard Sørensen fra Micro Technic har et godt råd til andre virksomheder:

“Udpensl risikofaktorer for kunden ved at forstå de faktorer, der er vigtige for kunden. Eksempelvis i bankverdenen, hvor sikkerhed er en funktion. Du snakker om sikkerhed før noget andet. Andre brancher har ikke det fokus først, så hvis du ikke kan konkretisere sikkerhed i forhold til kundens behov, går gassen af ballonen. 

Mange kunder er tunnelsynede i forhold til, hvad IoT kan. Og så forventer de sikre IoT-produkter. Det er en vigtig pointe”, siger Anders Qvistgaard Sørensen.