Søg
Close this search box.

Enkotec har deltaget i udviklingsforløb i IoT-sikkerhed: “Det er et super tilbud at få al den viden uden at skulle betale for det”.

"Hvis du sidder et sted, hvor du ikke har ledelsens opbakning, så vil sådan et kursus her give dig værktøjerne til at komme med argumenterne. Du vil kunne pege på, hvad det er for nogle ting, som I skal tage fat på først. Det har vi fundet ud af på kurset."

Om Enkotec
Enkotec specialiserer sig i at fremstille maskiner til sømproduktion til bl.a. palleproduktion og husbyggeri. Virksomheden, der har base i Skanderborg, har 85 medarbejdere og har eksisteret i 40 år.

En række af vores kunder er indbyrdes konkurrenter, så derfor er det vigtigt, at de data ved en fejl ikke bliver mikset, eller at en kunde ved en fejl får adgang til andre kunders data.

Kenn Prinds, Chief Innovation Officer hos Enkotec

Enkotec, der har base i Skanderborg, er en virksomhed med 40 års erfaring indenfor fremstilling af maskiner til sømproduktion, som primært bliver brugt i fremstilling af paller og husbyggeri. Deres maskiner er kendt for at producere af høj kvalitet og høj volumen, og i kraft af deres teknologi har virksomheden opnået en unik markedsposition med eksport til hele verden.

Enkotec indsamler og bearbejder data fra deres maskiner via en cloudløsning. For at få overblik over mulige risici har de deltaget i et udviklingsforløb i regi af CyPro-projektet.

Efter at Enkotec digitaliserede deres sømmaskiner for at kunne optimere kundernes produktion med dataopsamling, havde de behov for at få belyst potentielle sikkerhedsaspekter. For at få hjælp til det, deltog de i et kursusforløb i IoT-sikkerhed, som er arrangeret af Alexandra Instituttet i samarbejde med Industriens Fond i regi af CyPro-projektet.

“Vi laver remote support på vores maskiner og har også en cloud-løsning, hvor vi trækker data ud og op i skyen. I begge dele er der et sikkerhedsaspekt, hvor vi både overfor os selv men også overfor kunderne havde brug for at vise, at vi har styr på det, og at der ikke er nogen risici forbundet med vores løsninger,” fortæller Brian Melgaard, der er teknisk projektleder på Enkotecs cloudløsning.

Virksomheden er ifølge Kenn Prinds, Chief Innovation Officer hos Enkotec, kendt for at levere noget driftsudstyr, som kan holdes kørende i rigtig mange år, og derfor giver det også rigtig god mening at indsamle og bearbejde data for kunderne i forhold til at optimere deres produktion.

Gratis uvildig viden

Udviklingsforløbet, som de har deltaget i, består af en række fysiske møder og webinarer, og ifølge Brian Melgaard har det hjulpet med at afdække sikkerhedsniveauet i deres virksomhed. Det har bl.a. givet viden om sikkerhedsstandarder, værktøjer og certificeringer, som er vigtige, når man arbejder med IoT-sikkerhed.

Udover at give overblik over nogle af de standarder, som man kan tage fat i, er Enkotec også blevet opmærksomme på den menneskelige faktor indenfor IoT-ikkerhed, fortæller Kenn Prinds.

“Vi er blevet bevidste om, at der er en hel række processer, som vi skal have etableret i virksomheden for at undgå, at det er den menneskelige faktor, der udløser et datalæk. Hvis vi får en henvendelse fra en kunde, så skal vi kunne verificere, at det rent faktisk er kunden, og at de også har adgang til de her data.”

Brian Melgaard mener, at kursusforløbet er et super tilbud, der giver en masse viden, uden at man skal betale for det.

Næste skridt er at gå mere over i driftsfasen og sikre, at der sker en kontinuerlig udvikling inden for IoT-sikkerhed i deres virksomhed. Her har de lavet en foreløbig aftale med Alexandra Instituttet, som skal validere deres arbejde.

“Vi kan godt købe dyre konsulenter, men de har mange gange deres egen agenda. I det her tilfælde kan vi få nogle uvildige ind, som måske kan gøre os opmærksomme på nogle ting, som vi ikke selv har set,” forklarer Kenn Prinds.

Vi har fået nogle metoder til at komme i gang med at belyse de svagheder, der kan være i vores system. Det har også givet os nogle metoder til at strukturere vores arbejde med IoT-sikkerhed. Ellers kan det godt virke lidt håbløst at kigge ind i, fordi der er så mange faldgruber.

Brian Melgaard, teknisk projektleder på Enkotecs cloudløsning

Det har Enkotec fået:

  • Metoder til at strukturere arbejdet med IoT-sikkerhed.

  • Overblik over standarder.

  • Opmærksomhed på interne processer.

  • Uvildig eksperthjælp.

Deltag i vores webinarer eller udviklingsforløb

Hold hackerne væk fra jeres digitale produkter. Deltag i et af vores webinarer eller udviklingsforløb, og få uvildig hjælp og gratis viden til at udvikle IoT-sikkerhed.