Om Alfa Laval
Alfa Laval har 20.300 ansatte og havde i 2022 en årlig omsætning på omkring 4,9 milliarder euro. Virksomheden er aktiv inden for energi, fødevarer og det maritime område og tilbyder produkter og services til en bred vifte af industrier i omkring 100 lande. Alfa Lavals teknologier er dedikeret til at rense, raffinere og genbruge materialer, hvilket fremmer en mere ansvarlig brug af naturressourcer.
(Foto: Alfa Laval)
På udviklingsforløbet fik de mulighed for at komme hele vejen rundt omkring deres IoT-sikkerhed. Sådan lyder det fra Anders Mynster, der er Global IoT Technology Lead hos Alfa Laval.
“Det lyder banalt, men det her med at bruge sådan et forløb til at lære hinandens styrker at kende og få nogle nedslagspunkter, hvor vi snakker mere end bare, om den her kryptering er tilstrækkelig, er utrolig vigtig,” fortæller han.
Alfa Laval producerer blandt andet separationsudstyr, som kan adskille faste stoffer fra flydende væsker. Maskinerne bliver blandt andet brugt i spildevandsanlæg, fødevareproduktion, herunder i fiskeindustrien og inden for maritim transport. Når tankskibe har været en tur gennem Panamakanalen og skal tømme ballasttankene, så sørger Alfa Lavals udstyr for, at der ikke kommer invasive dyrearter med.
Anders Mynster, Global IoT Technology Lead hos Alfa Laval
Alfa Laval har et stærkt fokus på at forbinde deres maskiner til nettet, så de kan monitorere, om alt fungerer, som det skal, og dermed kan forudsige vedligehold af udstyr og undgå downtime. De har allerede en certificering i forhold til maritim cybersikkerhed, hvilket er noget, som mindre end én ud af hundrede virksomheder har, forklarer Anders Mynster.
“IoT-sikkerhed er en naturlig del af vores forretning, og vi starter på et relativt højt niveau, men det er altid det svageste led, der kan knække. Derfor er vi nødt til at snakke hele vejen rundt. Et meget godt eksempel er Mirai-angrebet, der fandt sted for et par år siden, som nedlagde X (tidligere Twitter) ved at bruge webcams til at lave et DDoS-angreb på tværs af den amerikanske internet-infrastruktur.”
Udover at få hjælp til afdækning af sikkerhedsniveauet i deres produktion fik Alfa Laval også nogle analyse- og kommunikationsværktøjer under forløbet.
Hold hackerne væk fra jeres digitale produkter. Deltag i et af vores webinarer eller udviklingsforløb, og få uvildig hjælp og gratis viden til at udvikle IoT-sikkerhed.
(c) 2024 Alexandra Instituttet Privatlivspolitik